Kraamzorg-bie-Debby - Kraamzorg-bie-Debby

Logo

Passie voor verzorgen van groot geluk!

Ga naar de inhoud
Kraamzorg bie Debby verzorgd reguliere kraamzorg.
In deze periode komt heel wat op je af en het is dan ook niet vreemd dat je de tijd en rust nodig hebt om bij te komen van de bevalling. Ik zorg ervoor dat jij goed kunt herstellen en optimaal kunt genieten van je kindje en de kraamtijd.

Ik leer jouw en je partner hoe jullie je kindje kunnen verzorgen, geef voorlichting, adviezen en handige tips met betrekking tot de zorg van jouw, je baby en het geven van borst of flesvoeding. Om jouw gezondheid en die van je kindje in de gaten te houden, doe ik dagelijks controles, die ik rapporteer in het zorgplan. Bij signalen van eventuele problemen die aandacht vragen, neem ik contact op met de verloskundige.

Ook voor eventuele broertjes en zusjes is het vaak even wennen, aan zo’n kleine baby in huis. Het is dus belangrijk dat ze betrokken worden bij de verzorging van de baby en dat er tijd voor ze is om een spelletje te doen, of een boekje te lezen. Of iets anders wat bij de leeftijd past.

Regelmatig volg ik scholingen zodat mijn vak kennis optimaal blijft. Ook ben ik geregistreerd bij het Kenniscentrum Kraamzorg.
Kraamzorg bie Debby verzorgd natuurlijke kraamzorg.
In de kraamzorg wordt onderscheidt gemaakt tussen reguliere en natuurlijke kraamzorg. Beide worden vergoed vanuit het basis pakket van de ziektekosten verzekering. Natuurlijke kraamzorg is een aanvulling op de reguliere kraamzorg, zoals hiervoor beschreven.

Het gebruik van natuurlijke middelen en materialen in de verzorging van moeder en kind staan hierin centraal. Er wordt aandacht besteed aan warmte zorg, zoals je baby verschonen zonder warmte verlies. Gebruik van wikkeldoeken en warme, ademende kleding van wol en/of zijde. Kamille toepassingen zijn zeer veelzijdig, zowel voor moeder, voor het spoelen van eventuele hechtingen als een kamilleolie buikwikkel bij de baby, in te zetten bij krampjes. Het gebruik van stoffen luiers is heel gebruikelijk in de natuurlijke kraamzorg, maar dat is een persoonlijke keuze. Bij deze vorm van kraamzorg gaat er extra tijd en aandacht naar de verzorging van de baby, doordat de verzorging specifieker is en de handelingen met rust en aandacht worden gedaan. Wat ik ervaren heb bij deze vorm van kraamzorg is dat de baby goed kan groeien en rustiger is doordat er geen onnodige energie verloren gaat. Het vergt ook een andere voorbereiding van de ouders. Het uitzetlijstje is dan ook anders dan bij reguliere kraamzorg.

In 2019 heb ik de opleiding afgerond en ik ben hier als kraamverzorgende en als mens ontzettend door gegroeid. Ik mag me nu dus ook gecertificeerd Natuurlijke Kraamverzorgster noemen. Een aantal keer per jaar volg ik hiervoor scholingen zodat ik jullie vanuit de nieuwste visies kan ondersteunen en voorlichten.

De daadwerkelijke invulling van jouw kraambed bepaal je uiteraard zelf. Ik stem mijn zorg af op jullie wensen en behoeften. Zo hoeft niet alles uit de natuurlijke kraamzorg bij jullie te passen. Gedurende de intake bekijken we samen wat voor jullie belangrijk en prettig is.
Bevallen
Als je thuis of poliklinisch gaat bevallen assisteer ik de verloskundige bij de bevalling. Dit geldt niet voor het Zuyderland ziekenhuis, daar doet de verpleegkundig de begeleiding. Ik ben hiervoor 24 uur per dag bereikbaar.

Voor iedereen is de bevalling een unieke gebeurtenis. Ik ben me daarvan bewust en zal alles in het werk stellen om je met een goed gevoel op de bevalling terug te laten kijken. Dit begint al met de aanloop naar de bevalling toe. Ik wil graag op tijd aanwezig zijn om ondersteuning te bieden. Daarom is het voor mij prettig om een rommelmelding te krijgen. Bijvoorbeeld als de weeën zijn begonnen of de vliezen zijn gebroken. Dan weet ik dat jullie kindje er echt aan gaat komen en kan ik daar rekening mee houden. Daarna word ik gebeld als de verloskundige dat nodig vindt en ik zal dan zo spoedig mogelijk aanwezig zijn.

Aansluitend verzorg ik de kraamweek. Als je om medische redenen in het ziekenhuis gaat bevallen of een geplande keizersnede krijgt wil ik dat ook graag weten. Ook als je na de bevalling nog niet meteen naar huis mag. Bij ontslag vanuit het ziekenhuis word ik graag op de hoogte gebracht, zodat ik bij thuis komst zo snel mogelijk bij jullie kan zijn.

Heb je een bevallingsplan gemaakt, kunnen we dat tijdens de intake even doornemen.
Samenwerking collega's
Als zelfstandige in de kraamzorg is het verstandig om samen te werken met andere zzp-ers. Er kan altijd een onvoorziene situatie zijn waardoor ik niet kan werken. Vandaar dat ik samenwerk met Kraamzorg Lian en Kraamzorg-LillianeTerug naar de inhoud